3525 Miskolc, Dayka Gábor u. 1-7. C ép. 1/4   |   E-mail: info@suliklub.hu   |   Telefon: +36 (46) 505 266

Blog

Júliusban indul a második turnus!

Júliusban indul a második turnus!

Frenetikus hangulatban zárult a Suliklub Detektívképző Tábor első évfolyamának diplomaosztó ünnepsége. Az ifjú detektívek méltán lehettek büszkék diplomájukra: 5 napon át készültek fáradhatatlanul a vizsgára, amit valamennyien sikeresen és laza eleganciával teljesítettek :)

Mire jó a pályaorientáció?

Mire jó a pályaorientáció?

Mi leszel, ha nagy leszel? Nyakunkon a középiskolai felvételi, és mi hirtelen elbizonytalanodunk. Mert mihez is akarunk kezdeni tulajdonképpen? Mire tenném fel szívem szerint az életemet?

TE hallod, amit mondok?!

TE hallod, amit mondok?!

Ez a kérdés szivárványosan sok árnyalattal bírhat annak függvényében, milyen helyzetben is hangzik el. Utalhat egy másik ember „alkalmi süketségére” vagy épp „szelektív hallására” egy minket érintő és érdeklő probléma kapcsán.

Nota bene – Jegyzetelj okosan!

Nota bene – Jegyzetelj okosan!

Mutasd meg a jegyzeted, és megmondom ki vagy! :) Ha nem is ilyen direkt módon, de jegyzetelési technikánk sokat elárulhat rólunk, és arról, hogy tudunk elmélyülni egy témában, illetve hogyan sajátítjuk el a frissen tanultakat. Néhány tipp…

Empátia vagy szimpátia?

Empátia vagy szimpátia?

A TED animációs kisfilmjét nézve vált világossá számomra, hogy milyen könnyedén dobálózunk a hétköznapokban az olyan kifejezésekkel, mint szimpátia vagy empátia… s mindezt anélkül, hogy pontosan tudnánk, mit is jelentenek (vagy mit nem jelentenek) tulajdonképpen.

Miért nincs mindenkinek hivatása?

Miért nincs mindenkinek hivatása?

Világéletedben tudtad, hogy mi akarsz lenni? Kiskorodtól fogva? És soha nem jöttél zavarba, mikor ismerős nénik (ujjuk közé csippentve pofidat) neked szegezték a kérdést: „mi leszel, ha nagy leszel?”