Suliklub digitális tananyag

Mert a tanulás lehet örömteli és izgalmas

 

A SULIKLUB digitális tananyag célja a 9-10-11-12 évfolyamos diákok ismereteinek elmélyítése, tanulási stratégiáik bővítése olyan formában, amely a tanórákhoz képest változatosságot jelent, új élményt ad. Fontos szempont volt a közösségépítés és a szociális kompetenciák fejlesztése.

A grafikai munkák egy része – a nemzetközi hírű karikaturistát – Szűcs Éduát dicséri. A tananyagfejlesztők országosan elismert tankönyvszerzők, zömmel gyakorló középiskolai tanárok, neves szakemberek.

A tananyag három nagy terület köré szerveződik, melyekhez különböző tantárgyi témakörök kapcsolódnak.

gazdaságszövegértésikt

Mi több, a kompetenciaterületek és a tantárgyi tartalmak összeköthetők, egymással kombinálhatók.

Az egyes területek tartalmai tematikusan tananyagcsomagokba rendeződnek.  Egy tananyagcsomagban van egy új ismeretet bemutató tananyag (tudásbázis), ehhez kapcsolódnak feladatok, érdekességek, képek, filmek, animációk, hangok. Ugyanakkor a területek és a tantárgyak tudáselemei tananyagcsomagon kívül is egymáshoz kapcsolódnak, átjárhatóak, a feladatokból és az ismeretekből tetszés szerinti új tanulási utak építhetők.

A tananyagok feldolgozhatóak egyéni és csoportos formában is, tanórai valamint otthoni projektfeladatként is.

A tananyagfeldolgozásnál állandó segítségként Kisalkalmazások állnak rendelkezésre, melyek segítenek a számolásban, folyamatábra (gondolattérkép) felrajzolásában, jegyzetelhetünk vele vagy csak egyszerűen tartalmasan tölthetjük az óraközi szünetet keresztrejtvénnyel, memóriajátékkal, rajzolással.

MITŐL MÁS, MINT A TÖBBI?

Jelen digitális tananyag fejlesztőit az a szándék vezette, hogy a tantárgyakra és – egymáshoz nem kapcsolt – ismeretelemekre töredezett iskolai tudás helyett olyan lehetőségeket teremtsenek diáknak és tanárnak egyaránt, amely lehetővé teszi

gyüjtemények

Mérő- és önellenőrző eszközökkel közelebb kerülünk
a gyerekek tanulási nehézségeinek okaihoz és a megoldáshoz.

Gondoltunk a tanulási nehézségekkel küzdőkre is.

Elméleti háttéranyagokkal igyekszünk hozzájárulni felhasználóink sikeresebb munkájához.

A feladatokhoz is – ahol szükségesnek ítéltük – tanároknak szóló javaslatok, instrukciók tartoznak.

 

HOGYAN JUTHAT HOZZÁ A TANANYAGHOZ?

A tananyag használata az intézmények és tanárok számára ingyenes.

A digitális tartalom letölthető, de iskolák számára lehetőség van a teljes tartalom saját szerverükre való feltelepítésére is – jelentősen meggyorsítva ezzel a tartalmak elérhetőségét, és lehetővé téve az egyes tanárok, osztályok személyre szabott, külön kezelését. Amennyiben az intézmény a saját szerverre való telepítést veszi igénybe pendrive-on megküldjük a teljes digitális tananyagot telepítési útmutatóval. (A pendrive és a postaköltség árát az intézményeknek utánvéttel kell fizetnie, melynek díja: 5500 Ft.)

PENDRIVE-OT KÉREK

[contact-form-7 404 "Not Found"]

 

LETÖLTÖM

[contact-form-7 404 "Not Found"]

 

 

Amennyiben csak néhány tanár (max. 5 fő) részére szeretnének hozzáférést igényelni, akkor a felület online használatát javasoljuk. Ez esetben a tanárok egyedi felhasználónevet és jelszavat kapnak, melynek segítségével bármikor beléphetnek az online felületre a tartalmak eléréséhez.

ONLINE HOZZÁFÉRÉS IGÉNYLÉSE

[contact-form-7 404 "Not Found"]